A honlapunk megújul, kérem látogasson vissza később!

2016 növénylista letölthető itt.

Stocklist 2016 fall/winter download.

 
Kínálatunk
Teljes növénylista
Lombhullató cserjék
Lombhullató fák
Tuják
Energetikai növények
Állattartás
Információk
Kezdőlap
Bemutatkozás
Kapcsolat
Galéria
Elérhetőségek

Csemeteplussz Erdészeti Faiskola -
Zajcsek Szabolcs EV

Postacím: 8497, Egeralja József A. u. 26
Telefon: 20/521-11-00
Fax: 88/222-089
E-mail: info@csemeteplussz.hu

 

Faiskola létrehozása Darányi Ignác Terv
Bemutatkozás
Tisztelt Érdeklődő, köszöntöm honlapomon!

Engedje meg, hogy pár szóval bemutatkozzam és ismertessem vállalkozásomat.
1999. évben végeztem el a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola erdésztechnikumi tagozatát Sopronban. Ezt követően Kecskeméten a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Kertészeti Karán tanultam. A főiskolát 2001-ben fejeztem be, mint kertészmérnök. Tanuló éveim alatt Szüleim alma ültetvényében, majd gyümölcs-, és erdészeti faiskolájukban dolgoztam. Később az Ő faiskolai munkájukban is aktívan részt vettem, ahol megismertem a beszállítókat és a megrendelőket is. Ezekkel az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, 2008. évben Egeralján létrehoztam saját faiskolámat.

Saját vállalkozásom elindításában szerepe volt annak, hogy 2008. évben nyertes pályázóként szerepeltem a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által kiírásra kerülő „fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatás” című pályáztatáson.

Üzemméret mai nagysága 2 ha. Alapvető kínálatom erdészeti alapfajokból áll. A kert csemeteszáma 2009 évben elérte a 500 000 darabszámot.

Más piaci igényekre felfigyelve kezdtem el érdeklődni az energetikai erdészeti növények termesztése felé. Mára elmondhatom, hogy saját szelektálású energia fűz fajomból (Salix viminalis ’Sprint’) törzsültetvénnyel rendelkezem. A növény szaporítóanyag előállítása mellett energetikai szempontú termesztésével is foglalkozom.


Figyelmét köszönve, üdvözlettel:
Zajcsek Szabolcs
 
dekor dekor